Geladen Guacamole – Gezondere stappen

By | May 24, 2023

Deze Loaded Guacamole is de perfecte dip om aan elk menu toe te voegen, of je hem nu serveert met tortillachips, sandwichvulling, toast of als topping voor een burger.

Enkele andere heerlijke dips om te serveren zijn Veganistische Olijvendip, Vegan Cheeseburger DipEn Geroosterde Venkel Hummus.

Voor het eerst gepubliceerd op 4 mei 2017, bijgewerkt op 2 februari 2020

Geladen guacamole recept met korianderblaadjes, tortillachips op een grijze achtergrond met snijplank en extra ingrediënten op de achtergrond

Geladen Guacamole-ingrediënten

 • Avocado’s – Ik heb Haas-avocado gebruikt, het is erg romig en smaakvol. Als de avocado stevig is en meegeeft aan zachte druk met de vinger, weet je dat hij rijp is. Als het hard is, laat het dan een paar dagen op het aanrecht staan. Als het erg zacht is om aan te raken en een inkeping achterlaat, is het meer dan waarschijnlijk overrijp.
 • Limoensap
 • Rode ui
 • Tomaat
 • Rode paprika
 • Komkommer
 • Knoflook
 • Jalapeno
 • Koriander
 • Zout

Geladen guacamole-ingrediënten op een grijze achtergrond

Hoe maak je guacamole?

Guacamole is een van de gemakkelijkste dips die je kunt bereiden, gemaakt met verse ingrediënten voor de lekkerste dip!

 1. Snijd de avocado’s doormidden, gooi de pitjes weg, schep het vruchtvlees met een lepel in een kom, gooi de schil weg.
 2. Pureer avocado met een vork tot de gewenste textuur, je kunt het pureren tot het glad of grof is. Het is helemaal aan jouw voorkeur.
 3. Voeg limoensap toe om te voorkomen dat avocado bruin wordt.
 4. Voeg ui, tomaat, paprika, komkommer, jalapeno, knoflook, koriander, zout toe en roer door elkaar.

Gehakte ingrediënten voor geladen guacamole in een zilveren kom

Hoe bereide guacamole bewaren?

Guacamole heeft de neiging bruin te worden zodra het wordt blootgesteld, de reden hiervoor is oxidatie. Je kunt er weinig aan doen om het te voorkomen.

Het toevoegen van limoen vertraagt ​​het proces, maar je hebt wel veel limoensap nodig. Eerlijk gezegd hou ik niet van te veel limoen in mijn guacamole. Ik geef de voorkeur aan de romige smaak van de avocado’s.

Het beste is om je guacamole te serveren vlak voordat je klaar bent om te serveren! Bedek het met plastic of een afgedekt deksel en vul de guacamole tot de rand, waardoor de hoeveelheid lucht in de container wordt verminderd.

Een bolletje geladen guacamole in een blauwe kom

Andere guacamole-recepten om te proberen

Ananas Guacamole Gebakken Plantains en mijn Zelfgemaakte Guacamole recepten om mijn andere versies te zien!

Als je dit recept maakt, maak dan een foto en hashtag #healthiersteps — we zien je recepten graag op Instagram, Facebook & Twitteren!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek Hier

Laat ook een sterbeoordeling achter 😉

Heb je wat aanmoediging nodig tijdens je Gezondere Stappen-reis?

Word lid van onze Facebook-groepen en deel veel heerlijke veganistische en glutenvrije recepten, gezondheidstips, enz. Van onze leden. Doe alsjeblieft mee en nodig je vrienden uit Glutenvrij en veganistisch voor beginners en Veganistische recepten met liefde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *