Jalapeño Pimento Cheese – Gezellige perzikkeuken

By | May 19, 2023

Deze pimentkaas is romig, pittig en heeft een kick van jalapeños! Het is klaar in slechts 10 minuten en perfect op sandwiches of met crackers en groenten.

Zijaanzicht van een glazen pot ter grootte van een halve liter, tot de rand gevuld met pimentkaas

Recept kenmerken

 • Gemaakt met 8 ingrediënten in slechts 10 minuten!
 • Licht kruidig van in blokjes gesneden jalapeño Aen hete saus
 • Gemaakt iets gezonder met Griekse yoghurt naast mayonaise
 • Perfect op de boterham of als dip bij friet of groenten!

Een van mijn favoriete dingen aan het leven in Georgië is pimentkaas. Ik heb een paar jaar in Oregon gewoond en heb het erg gemist omdat ik het nergens kon vinden. Het is zeker iets uit het zuiden.

Er is een specifieke jalapeño-pimentkaas die ik altijd in de supermarkt koop (als je het weet, weet je) maar toen ik in Oregon woonde, leerde ik het thuis te maken.

Het is gewoon zo eenvoudig en het zorgt voor veel meer maatwerk! Ik maak nog steeds zelfgemaakte pimentkaas de hele tijd nu ik terug ben in het zuiden.

Wat je nodig hebt

Geëtiketteerde ingrediënten die worden gebruikt om pimentkaas te maken
 • Cheddar kaas: Ik ben dol op het gebruik van dik gesneden “boerderijstijl” scherpe cheddar. Gewone geraspte cheddar werkt ook. Ik denk dat scherpe cheddar precies de juiste hoeveelheid scherpte heeft, maar milde of zeer scherpe werkt ook. Ik raad af om je eigen kaas te versnipperen, omdat het de neiging heeft om samen te klonteren in smeersels.
 • Mayonaise: Duke’s is mijn go-to, maar eigenlijk werkt elke mayonaise.
 • Griekse yoghurt voegt een beetje pit toe en verlicht het recept. Kies gewone, hele Griekse yoghurt. U kunt desgewenst een gelijke hoeveelheid zure room gebruiken.
 • Spaanse pepers zijn slechts een bepaalde variëteit van in blokjes gesneden en ingeblikte rode paprika’s. Meestal vind je piment uit pot bij de artisjokken, olijven en andere kruiden uit pot.
 • Jalapeno: Ik voeg slechts één fijngesneden medium jalapeno toe omdat we ook hete saus toevoegen. Je kunt meer toevoegen als je wilt, maar wees gewaarschuwd: deze pimentkaas wordt snel pittig!
 • Hete saus zoals Tapatio, tabasco of Cholula werken hier het beste.

Stap voor stap instructies

Pimento-kaas is heel gemakkelijk te maken. Dit is wat u moet doen:

Stappen om Spaanse peper te maken
 1. Roer de mayonaise, Griekse yoghurt, sambal, ui en knoflookpoeder door elkaar.
 2. Spatel de geraspte cheddarkaas, in blokjes gesneden jalapeños en uitgelekte Spaanse pepers erdoor.

Ik vind het leuk om pimentkaas minstens een uur voor het opdienen te koelen, omdat het dan dikker wordt.

Veelgestelde vragen over recepten en tips van experts

 • Hoe te verlichten: U kunt olijfoliemayonaise gebruiken in plaats van gewone mayo en magere cheddarkaas kiezen. Probeer 100% Griekse yoghurt te gebruiken in plaats van mayonaise voor een pittige maar lichtere optie.
 • Kruidigheid: Omdat we jalapeno en hete saus gebruiken, neigt dit recept naar de pittige kant. Laat hete saus weg of verminder jalapeno voor een minder pittig resultaat.
 • Roomkaas versus zure room versus Griekse yoghurt: Mayonaise is altijd nodig in pimentkaas, maar anders wordt het een beetje dubieus. Ik gebruik Griekse yoghurt omdat ik hou van de smaak en textuur die yoghurt geeft. Meer traditionele recepten gebruiken roomkaas en soms zure room.
 • Brutigheid: Dit recept is aan de saaiere kant. Voor een dikker resultaat kun je Griekse yoghurt verkleinen tot 2 eetlepels.
Hoe lang is dit houdbaar?

In een afgesloten bakje maximaal een week gekoeld bewaren.

Wat serveer je met Spaanse peperkaas?

Lekker met crackers, aardappelchips, op een broodje, als topping op een burger of in gegrilde kaas. Het past ook goed bij selderij, wortels en andere verse groenten.

Kan ik dit recept gebruiken om gewone pimentkaas te maken?

Zeker! Laat de jalapeño en hete saus gewoon weg voor gewone pimentkaas.

Kan ik dit recept verdubbelen?

Zeker! Verdubbel gewoon alle ingrediënten en volg hetzelfde proces.

Grote bolletje pimentkaas die uit een witte kom wordt getild

Op zoek naar meer zuidelijke favorieten?

Heb je dit recept geprobeerd? U kunt een sterbeoordeling ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ achterlaten op de receptenkaart of een recensie in het opmerkingengedeelte. Ik waardeer je feedback altijd! Je kunt me ook volgen op mijn YouTube, Instagram, TikTok en Pinterest of je aanmelden voor mijn nieuwsbrief!

📖 Recept

Grote bolletje pimentkaas die uit een witte kom wordt getild

Recept afdrukken

Jalapeño Pimento Kaas

Klassieke zuidelijke pimentkaas met een pittige kick. Gemaakt met Griekse yoghurt naast mayonaise voor een lichtere twist.

Voorbereidingstijd10 minuten

Optionele koeltijd1 uur

Totale tijd10 minuten

Porties: 16 porties (elk 2 eetlepels)

Auteur: Cassidy Reeser, MS, RD

Instructies

 • Roer in een middelgrote mengkom de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflookpoeder, uienpoeder en hete saus door elkaar.

 • Spatel de cheddarkaas, jalapeño en uitgelekte Spaanse peper erdoor tot een gelijkmatig mengsel. Smaak voor kruidigheid en zout. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe. Zet een uur in de koelkast om volledig af te koelen of geniet er meteen van. Het wordt dikker als het afkoelt.

Notities

 1. Kaas: Mild, scherp en zeer scherp werk. Ik gebruik graag dik gesneden geraspte kaas, maar gewone geraspte werkt net zo goed. Ik raad af om je eigen kaas te raspen, omdat deze de neiging heeft om te klonteren.
 2. Maak gewone pimentkaas door de hete saus en jalapeños weg te laten.
 3. Restjes: Maximaal een week gekoeld bewaren in een gesloten verpakking.
 4. Brutigheid: Dit recept is aan de saaiere kant. Verminder Griekse yoghurt tot 2 eetlepels voor een dikkere pimentkaas.

Portie: 2eetlepelsCalorieën: 105kcalKoolhydraten: 3.1GEiwit: 8.1GVet: 6.7GVerzadigd vet: 3GCholesterol: 17mgNatrium: 175mgPotassium: 79mgSuiker: 2.4GCalcium: 120mgIjzer: 0.2mg

Opmerking: Dit recept is oorspronkelijk gedeeld in augustus 2018. Het is in april 2021 bijgewerkt met nieuwe foto’s en een video. Het recept blijft hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *